Ylioppilaskoti


Mikä ylioppilaskoti on?

Ylioppilaskoti on yhteisöasumismuoto, joka yhdistää yhteisöllisiä piirteitä soluasumiseen. Konviktissa asukkaalla on oma huone, tai hän asuu kahden hengen huoneessa; sali, keittiö, vessa, suihku ja sauna ovat yhteisiä tiloja. Ylioppilaskodissa pyritään yhteisöllisyyteen, eli että asukkaat voivat jakaa elämäänsä toisilleen. Usein tämä tapahtuu tavallisessa arjessa. Keittiössä kerrotaan omista kokemuksista, salissa katsotaan yhdessä Game of Thronesia tai muuta sarjaa. Ylioppilaskodin asukkaat ja isäntä järjestävät myös hengellistä toimintaa ja virkistystoimintaa, kuten vaikkapa pizzailtoja. Asumiseen tarvittavaa välineistöä hankitaan yhdessä Tokmanni-ekskursioilla.

Asukkaaksi hakeminen

Yleinen haku järjestetään aina kesän aikana. Haussa saapuneet hakemukset pisteytetään. Asukasvalintojen lähtökohtana on lahjakkuus, vähävaraisuus ja etäisyys pääkaupunkiseudusta. Myös suosituksilla ja aiemmilla tutkinnoilla on merkitystä. Teologit ovat etusijalla, mutta mikäli tilaa on, muutkin opiskelijat huomioidaan haussa. Hakulomake on sähköinen (linkki). Hakulomakkeen täyttämisen lisäksi hakijoiden tulee lähettää isännälle vaaditut liitetiedot.

Uusien asukkaiden vuokrasopimukset tehdään 1.9. alkaen. Jos tarpeen ja mahdollista, orientoivan viikon ajaksi järjestetään majoitus.

Valitsematta jääneistä muodostetaan jono. Kun talven aikana vapautuu asukaspaikkoja, jonossa oleville soitetaan ja heille tarjotaan asukaspaikkaa.

Yhteisön elämä

Yhteisön elämää voit seurata vaikkapa Instagram-feedistä.