Yleinen haku 2022


Lyhyesti: Haku on avattu ja lomake löytyy täältä: Linkki

Ylioppilaskoti Konvikti Helsingin sydämessä. Hae nyt!
Hae Konviktiin asukkaaksi!

Ylioppilaskoti Konvikti on vuonna 1917 perustetun, itsenäisen ja herätysliikkeistä riippumattoman (yleiskirkollisen) kannatusyhdistyksen ylläpitämä ylioppilaskoti. Ylioppilaskoti on toiminut vuodesta 1920. Sen seinien sisältä on ponnistanut yhteiskuntaan yli tuhat teologista ja kirkollista vaikuttajaa.

Konviktin jokakesäinen yleinen asukashaku alkaa ennen valintakoetta jo, ja päättyy viikko valintakokeen jälkeen (10.6.2022). Valinnat tehdään joitakin päiviä tämän jälkeen. Asukasvalinta on ehdollinen ja edellyttää opiskelupaikkaa. Voit siis hakea, vaikka et vielä tiedä, saatko opiskelupaikkaa. Valituille tarjotaan asukaspaikkaa (vuokrasopimusta) huoneeseen. Vuokrien hinnat ovat 343-519 euroa, ja huoneiden koot vaihtelevat 6 neliöstä 25 neliöön. (Suuret huoneet ovat välillä 2 hengen huoneina, mutta eivät aina.)

Konviktin hakemusta varten tarvitset tiedot ylioppilaskirjoituksista, lukion päästötodistuksen keskiarvon, tiedon vanhempien tuloista edellisessä vahvistetussa verotuspäätöksessä (joissain tapauksissa tiedot omista tuloista) sekä tieto, mistä päin olet tulossa Helsinkiin. Konviktin yleisenä tavoitteena on tukea kaukaa tulevia, vähävaraisesta taustasta nousevia, lahjakkaita teologian opiskelijoita. Myös muut opiskelijat otetaan haussa huomioon.

Haku päättyy 10.6. eli ennen kuin tulokset ovat tulleet. Voit siis hakea Konviktiin jo ennen kuin tiedät, oletko saanut opiskelupaikan. Tämän vuoksi valinta on ehdollinen ja edellyttää opiskelijaksi hyväksymistä. Asukaspaikkojen aloitusaika on 1.9., mutta tarvittaessa järjestämme fukseille orientoivalle viikolle hätämajoitusta jo elokuun aikana.

Hakua koskeviin kysymyksiin vastaa hankekoordinaattori, Aleksi Leppänen, puh. 0442441383.

Linkki hakemukseen on tässä.